Naš Vrbas: Održan seminar za predstavnike 60 nevladinih organizacija

0
Bolnica VITA Novi Sad

U nameri da nevladin sektor postigne što bolje rezultate na konkursima juče je u Vrbasu održan seminar za predstavnike čak 60 organizacija koje deluju u naseljima ove opštine.
Seminar je upriličen zahvaljujući saradnji Opštine Vrbas i Tehničke pomoći organizacijama civilnog društva, navodi „Dnevnik“.

„Održavanje ovakvog skupa trebalo bi da omogući da dosadašnji korisnici bolje uređuju dokumentaciju, ali i da za sredstva konkurišu ne samo kod lokalne samouprave, već i ka republičkim i pokrajinskim fondovima. Uz to će na seminaru naučiti o prikupljanju projektne dokumentacije potrebne za približavanje fondovima EU, jer je i lokalna samouprava mnogo radili na tome prilikom povezivanja u prekograničnoj saradnji“, kazao je predsednik Opštine Vrbas Milan Glušac..

Nacionalna savetnica projekta Tehničke pomoći organizacijama civilnog društva Zorica Rašković, rekla je da Evropska unija podržava njihov rad sa ciljem jačanja demokratskih kapaciteta.

„Civilno društvo je širi pojam od nevladinih organizacija, koje su kod nas često predstavljene u negativnom kontekstu, pa su zadaci seminara i jačanje pozitivnog imiya organizacija civilnog društva u javnosti, povećanje kvaliteta usluga koje pruža ovaj sektor , a posebno pisanje projekata, upravljanje i izveštavanje o projektima“, rekla je savetnica Rašković.

Izvor: dnevnik.rs

POSTAVI ODGOVOR