Naš Vrbas: Košenje svih prilaznih puteva gradu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ovih vrelih letnjih dana ne smanjuje se nivo aktivnosti na uređenju javnih površina u opštini Vrbas. Mehanizovane ekipe PJ „Čistoća“ od ranih jutarnjih časova su na terenu.

Bez obzira na otežane uslove rada zbog visokih temperatura, zaposleni rade po utvrđenom radnom vremenu i planu i maksimalno se zalažu da komunalna higijena bude na visokom nivou. Pored redovnih poslova obavljaju se i radovi po nalogu.
„I ovoga meseca po nalogu komunalne inspekcije ekipe PJ „Čistoća“ rade košenje svih prilaznih puteva gradu. Reč je o prilaznom putu iz Bačkog Dobrog Polja, Feketića, Srbobrana, Kucure i Kule. Od mehanizacije na terenu su Rondo kosačice, kosačica K-700, bočna kosačica, mega kosačica i trimeri. Radovi košenja, čišćenja i grabljanja danas će biti završeni,“ kazala je Milica Demeter, master inž. pejzažne arhitekture.
U skladu sa planom radovi koji su trajali tri dana, dans su privedeni kraju.
Prema rečima rukovodioca PJ „Čistoća“ Alena Bulajića, prvo što se primeti kada se uđe u naš grad je u kakvom su stanju prilazni putevi, pa stoga iz Poslovne jedinice „Čistoća“ apeluje na vozače da ne bacaju otpatke kroz prozor automobila i ne prave smetlište pored kolovoza, kako bi naša životna sredini uvek bila čista u uređena. Samo zajedničkim snagama, u saradnji sa građanima, može se održavati visok nivo komunalne higijene.
Cilj JKP „Komunalac Vrbas“ je da u kontinuitetu tokom godine organizuje razne akcije uređenja i da uz pomoć sugrađana podigne čistoću i izgled opštine Vrbas na viši nivo. Neodgovorno ponašanje svakog pojedinca narušava ekološku ravnotežu životne okoline.

Izvor: Brif.rs