Na univerzitetu u Novom Sadu uručena priznanja “Dr Zoran Đinđić”

0
Bolnica VITA Novi Sad

Prestižno priznanje “Dr Zoran Đinđić”, koje se u Vojvodini dodeljuje, već trinaesti put, uručeno je juče u Amfiteatru Centralne zgradi Univerziteta u Novom Sadu. Generalni pokrovitelj nagrada je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, a organizator manifestacije je Univerzitet u Novom Sadu.
Ovogodišnji nosilac prestižnog priznanja “Dr Zoran Đinđić” za najuspešnijeg mladog naučnika i istraživača iz AP Vojvodine je dr Aleksandar Tot sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Nagradu koja se sastoji od svečane povelje i novčanog dela od milion dinara uručio je rektor Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Dušan Nikolić.

Aleksandar Tot rekao je da nagrada koju je primio predstavlja plod zajedničkog rada istraživača sa kojima radi na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.
Ove godine dodeljena je i Specijalna nagrada “Dr Zoran Đinđić“ za mladog naučnika i istraživača za sveukupni doprinos nauci, a dobitnik nagrade je dr Branislav Šojić sa Tehnološkog fakulteta, Univerzitet u Novom Sadu. Nagradu, koja iznosi sto hiljada dinara uručio je predsednik Odbora Fonda „Dr Zoran Đinđić“, prof. dr Sergej Ostojić.
Najboljem studentu u 2015/2016. godini Vidaku Raičeviću sa Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu nagradu, koja se sastoji od svečane povelje i novčanog dela od dve stotine hiljada dinara, uručila je prorektor za nastavu, prof. dr Biljana Abramović.
Svečanosti povodom dodele nagrada „Dr Zoran Đinđić“ prisustvovala je tročlana delegacija Pokrajinske vlade, koju su činili: predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, potpredsednik Pokrajinske vlade, Đorđe Milićević i resorni sekretar prof. dr Zoran Milošević. Svečanosti je prisustvovao i predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor.

Izvor: Brif.rs