Mirović primio rvače i karatiste osvajače medalja

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas srpske rvače Kristijana Frisa i Viktora Nemeša, koji su uz Davora Štefaneka, osvajači po jedne zlatne, srebrne i bronzane medalju na Evropskom prvenstvu u rvanju, koje je ove godine održano u Novom Sadu, kao i osvajače medalja sa Evropskog prvenstva za seniore u karateu, održanog u Turskoj od 4. do 7. maja, Sanju Cvrkotu i Slobodana Bitevića.
Predsednik Mirović zahvalio se svima, koji su i na jednom i na drugom prvenstvu na najbolji mogući način predstavljali našu zemlju, sport i sebe kao uspešne ljude i sportiste, postigavši vrhunske rezultate.

Mirović je naglasio da je i ranije bilo uspeha, ali da je ovde reč o seriji uspeha koji ohrabruje. Kako je podsetio, u rvanju smo imali izuzetan uspeh u organizaciji, a medalje koje su osvojene pokazuju, da i u jednoj i u drugoj disciplini imamo čime da se ponosimo.

„Ovo je, pre svega, ogroman uspeh samih sportista, zato što su oni godinama odričući se svega, znanjem i angažovanjem voljom i spremnošću došli do ovog uspeha“, istakao je Mirović i čestitao još jednom mladim sportistima na uspehu koji su postigli i poželeo da ih ponove u budućnosti.

Predsednik Pokrajinske vlade istakao je da je sve ostalo nadogradnja i da su svi ostali samo servis da bi se došlo do ovoga, ali da nakon ovih rezultata postoji i obaveza da ove sportove koji nisu u prvom planu, kao što je to slučaj sa kolektivnim sportom, sada ne ostavimo i da kroz organizacionu i tehničku pomoć i pomoć klubovima bude iskazan jedan sistematičniji odnos prema njima, kako bi im značajno pomogli u ostvarivanju budućih rezultata. Pet ili šest klubova je već dobilo značajna sredstava iz pokrajinskog budžeta, a neće izostati pažnja ni kada su pitanju karate i džudo klubovi koji takođe postižu sjajne rezultate.

Mirović je rekao da je to obaveza za budućnost i da za vrhunski rezultate postoji obaveza da i u narednom periodu pružimo doprinos, kao i do sada kako se to čini i na nacionalnom novou, i pokrajinskom i lokalnom. „I samo tako ako se okupimo oko tih ciljeva, uspećemo da motivišemo ljude, jer se u sportu to posebno oseća“, rekao je ovom prilikom Mirović.

Prijemu, koji je održan u Pokrajinskoj vladi prisustvovao je i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, selektor Milorad Dokmanac, predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković, predsednika Karate federacije Srbije Slavoljub Piper i predsednika Karate saveza Vojvodine Strahinja Tepavčević.

Izvor: Vlada Vojvodine