Mirović posetio Opštinu Beočin i fabriku cementa „Lafarž“

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas Opštinu Beočin, gde je imao sastanak sa predsednikom opštine Mitrom Milinkovićem i članovima opštinskog veća posvećen projektima koji su u funkciji razvoja ove lokalne samouprave.

Nakon toga, u Fabrici cementa „Lafarž Srbija“ je sa direktorom Dimitrijem Knjeginjićem razgovarao o radu te kompanije i obišao pogon u kome se, uoči predstojeće sezone, upravo završava remont peći u kojoj se peče klinker, osnovna komponenta za proizvodnju cementa.

Nakon toga, u izjavi za medije, Mirović je istakao da je beočinska cementara primer uspešnog kolektiva i uspešne kompanije, značajne za ekonomiju ne samo Beočina i Vojvodine, nego i cele Srbije.

Predsednik Pokrajinske vlade pozitivno je prokomentarisao podatak koji je čuo od direktora „Lafarža“ da raste tražnja za cementom.

„To znači da građevinska industrija u Srbiji polako kreće. To je izgradnja infrastrukturnih objekata, izgradnja poslovnih objekata onih kompanija koje intenzivno ulažu u poslednjih nekoliko godina u Srbiji i tu se, na najbolji mogući način, stvara veza između rasta jedne ekonomije i njenih segmenata“, rekao je Mirović.

Izvor: Brif.rs