Mirović i Pastor na sastanku sa Kukanom u Briselu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je danas, zajedno sa predsednikom Skupštine AP Vojvodine Ištvanom Pastorom i potpredsednikom Pokrajinske vlade Đorđem Milićevićem, imao sastanak sa Eduardom Kukanom, članom Evropskog parlamenta i predsedavajućim delegacije EU-Srbija Parlamentarnog komiteta za stabilizaciju i pridruživanje.

Na ovom sastanku u Evropskom parlamentu u Briselu, gde delegacija iz naše pokrajine boravi na manifestaciji evropskih regiona i gradova, predstavljeni su prioriteti u radu Pokrajinske vlade koji se tiču ekonomskog razvoja AP Vojvodine, a posebno je bilo reči o zaštiti prava nacionalnih manjina u Srbiji, sa posebnim osvrtom na Vojvodinu. Sagovornici su konstatovali potrebu češćeg međusobnog informisanja o ovim, najznačajnijim pitanjima koja su od vitalnog značaja za našu zemlju i pokrajinu.

Eduard Kukan se interesovao o tome kako napreduju radovi na izgradnji Žeželjevog mosta, kao i o drugim projektima koje finansira Evropska unija. Bilo je reči o modelima finansiranja Vojvodine, kao neophodnog osnova za predvidiv ekonomski razvoj.

Kukan je pohvalio napore Srbije u procesu otvaranja pregovaračkih poglavlja. On je kazao da snažno podržava proširenje Evropske unije, i u tom kontekstu ubrzavanje procesa pridruživanju kroz otvaranje novih poglavlja i što jasnije evropske perspektive Srbije.