Karlovci danas: Krpljenje rupa i postavka šest ležećih policajaca

0
Bolnica VITA Novi Sad

U Sremskim Karlovcima putari, radnici preduzeća „Put-invest”, još uvek saniraju oštećenja na kolovozu u sklopu tekućeg održavanja.

Tim poslom, započetim prošlog meseca, obuhvaćene su udarne rupe širom Karlovaca na oko 1.000 kvadratnih metara. Po rečima šefa opštinskog Odeljenja za komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine Živorada Milanovića, za tu namenu u budžetu je izdvojeno četiri miliona dinara. Prioritet su dobili glavni putni pravci u mestu.

Najveći deo predviđenog novca utrošen je za krpljenje udarnih rupa, dok je ostatkom finansirano presvlačenje asfaltom kompletne Gajeve ulice, i to deonice koja od glavnog ulaza u Dvorsku baštu vodi do Ulice braće Anđelić, površine oko 450 kvadratnih metara.

Osim krpljenja udarnih rupa, na nekoliko mesta u gradu postavljeni su takozvani ležeći policajci. Kako kaže Milanović, bezbednost pešaka je na prvom mestu, i u skladu s tim, Savet za bezbednost saobraćaja i lokalna samouprava su izdvojili značajnu sumu da bi stepen njihove sigurnosti podigli na viši nivo.

“Shodno tome, osim edukativnih aktivnosti, koje su sprovedene u prethodnom periodu, početkom avgusta na šest mesta postavljeni su trapezni usporavači brzine vozila“, napominje Milanović.

Dva „ležeća policajca” postavljena su u Ulici Jovana Jovanovića Zmaja, dva u Petrovaradinskoj i po jedan u Ulici karlovačkih đaka i Ulici mitropolita Stratimirovića.

Po njegovim rečima, na nekim mestima su usporavači postavljeni na inicijativu građana, a na ostalim zato što je intenzitet kretanja pešaka tu najveći.

U okviru tog posla postavljaju se i saobraćajni znakovi i obeležava signalizacija po kolovozu.

Izvor: Dnevnik