Karijera Stanke Simonović uz pomoć DS i Nikole Medakovića

0
Bolnica VITA Novi Sad

Kada ogroman javni servis poput RTV Pančevo objavi istinu o predsednici Višeg suda u Pančevu Stanki Simonović podignu se advokati južnog Banata, NUNS, NDNV, kompletna „žuta“ kuka i motika. A, kada mali mediji poput Agencije Beta, N1, RTS, B92, VOA – dirigivano iz NUNS i NDNV – nemoralno napadnu sudiju Osnovnog suda u Vršcu Cvetu Kajević Grubišić zbog prvostepene presude, onda je to sve po novinarskim etičkim kodeksima? Tada i Stanka i njeni advokati ćute.

Po advokatima, NUNS i NDNV smeju da napišu da je prvostepena presuda Osnovnog suda u Vršcu skandalozna i da mora biti poništena, da tvrde da je sudija nepodoban i traže utvrđivanje njene kompetentnosti, a RTV Pančevo ne sme da se bavi činjenicom da je Stanka Simonović svoju karijeru napravila uz pomoć „žutih“ i bivšeg predsednika Višeg suda Nikole Medakovića, čiji sin zastupa Stefana Cvetkovića u predmetima o kojima je ovde reč.

Da li je suština je u Cvetkoviću? Da li je on novinar ili nije? Da li je članska karta NUNS dovoljna da bi se iko nazivao novinarom? Da li je bitna činjenica da Cvetković, šireći laži i neistine, već 17 godina razara porodice ljudima nad kojima sprovodi neviđeni javni linč, a NUNS okreće glavu? Da li je iko ko je osuđen za nasilje u porodici podoban da bude novinar? Odgovori na ova pitanja jesu bitni, ali nisu suština teme.

Izvor: rtvpancevo.rs