Irinej: Veliki broj nacija nije mana nego bogatstvo naroda

0
Bolnica VITA Novi Sad

Subotica je primer kako treba da se živi u miru u Evropi, rekao je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban prilikom prve zvanične posete Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja Subotici.
Laban je Irineju rekao da u tom gradu na severu Srbije skladno živi 21 nacija.

„Velika je čast da kao gradonačelnik dočekate ovako dragog i visokog gosta kakva je Njegova svetost patrijarh Irinej. To je prvi put u istoriji grada Subotice i izuzetno sam srećan i zadovoljan zbog toga što ste nam ukazali tu čast. Lokalna samouprava i Grad Subotica jednako pomažu sve verske zajednice, i na to smo veoma ponosni jer imamo saradnju sa svima jednaku. Takođe smo govorili i o potencijalima našeg grada, onome što radimo, šta su nam planovi za budućnost i mislim da ćemo takođe uz blagoslov našeg patrijarha i naše crkve sigurno uspeti na tim zadacima“ kazao je gradonačelnik Laban.

Patrijarh Irinej je istakao da je Subotica divan grad, da veliki broj nacija koji ovde živi nije nikakva mana niti nedostatak nego bogatstvo naroda koji žive sa raznim kulturama i nasleđem i da mu je drago što čuje da ovde vlada savršen zajednički život tih nacija.

Izvor: dnevnik.rs