Centra za socijalni rad na 13. Međunarodnoj naučno – stručnoj konferenciji u Bačkom Petrovcu

0
Foto: backipetrovac.rs

Stručni radnici centra za socijalni rad, Biljana Drakulić, psiholog, direktorka centra i Milka Grbić, psiholog , izlagali su na 13. Međunarodnoj naučno – stručnoj konferenciji , koja je održana u Bačkom Petrovcu od 20. – 22. oktobra pod nazivom „Zdravstveni i socijalni problemi 21 veka“, svoj rad „Kad nevidljivi postanu vidljivi“ jedan od mogućih obilka unapređenja saradnje centra za socijalni rad i ustanova socijalne zaštite – primer prakse CSR B.Petrovac.

Po pozivu Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ iz Subotice, dana 17.10.2017. godine stručne radnice su prezentovale aktivnost centra u radu sa korisnicima u ustanovama socijalne zaštite na okruglom stolu pod nazivom „Komunikacija i saradnja ustanova za smeštaj i CSR“.

Centar za socijalni rad opštine BačkiPetrovac u saradnji sa ustanovama socijalne zaštite kontinuirano od 2014. godine sprovodi aktivnosti posete korisnicima u ustanovama socijalne zaštite, posete korisnika/ štićenika rodnom mestu, susrete sa srodnicima, te prezentaciju o čuvanih veština korisnika/ štićenika.

Realizovane aktivnosti imaju za ciljeve poboljšanje kvaliteta i zadovoljstva životom korisnika, demarginalizaciju i izlazak iz nevidljivosti u vidljivu zonu za zajednicu, predstavlja priliku zasticanje novih iskustava, kontakata i obogaćivanja sadržaja iz svakodnevnog života,osnaživanje korisnika i njihovo socijalno uključivanje, podsticanje promena,reuspostavljanje kontakata sa srodnicima, prijateljima, bliskim osobama, negovanju i oživljavanju tradicije, običaja, nacionalnog i kulturnog identiteta, uspomena, podsećanje javnosti naočuvane kapacitete, veštine korisnika i njihovog značaja za širu zajednicu. Evaluacija realizovanih aktivnosti je ukazala da iste doprinose ostvarivanju početnih ciljeva.

Aktuelno je u ustanovama socijalne zaštite ovog tipa zbrinuto 24 korisnika, štićenika iz opštine Bački Petrovac.

Izvor: backipetrovac.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.