Brža i bolja dijagnostika za najmlađe građane Vojvodine

0
Bolnica VITA Novi Sad

Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, kao jedina referentna ustanova na teritoriji Vojvodine, kojoj godišnje gravitira 370 hiljada dece i omladine do 18 godina, posle 35 godina ima novi RTG aparat.

Tim povodom, pokrajinski sekretar za zdravstvo doc.dr Zoran Gojković posetio je danas Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, gde je istakao da Pokrajinska vlada, iz rebalansa budzeta 2016.godine, opredelila 14 miliona dinara za nabavku novog Premium RTG aparata sa digitalnim zapisom.

„Posle 35 godina, Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine ima novi rentgen aparat. Na istom će, na godišnjem nivou, ekspozicijom biti podvrgnuto više od 20 hiljada pacijenata. Time se znatno unapređuje rad Instituta, kao najreferentnije kuće za lečenje najmlađih građana Vojvodine, gde se na godišnjem nivou obavi preko sto trideset hiljada pregleda i preko jedanaest hiljada hospitalizacija “, naglasio je doc. dr Gojković.

Sekretar Gojković je posebno istakao činjenicu da se nabavkom novog RTG aparata, ne samo unapređuje kvalitet rada Instituta, nego se maksimalno utiče na bezbednost dece, obzirom da će zračenje biti znatno manje, a kvalitet radiografske slike znatno bolji.

Direktorka Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, prof. dr Jadranka Jovanović Privrodski, u prisustvu kolegijuma Instituta, istakla je zadovoljstvo i zahvalila se doc. dr Gojkoviću povodom novog RTG aparata koji će, kako je naglaila, omogućiti bržu i bolju dijagnostiku najmlađe populacije u našoj pokrajini.

Izvor: Vlada Vojvodine