Vlada će u narednom periodu izdvojiti više sredstava za inovacije

0
Bolnica VITA Novi Sad

Vlada Srbije će u narednom periodu izdvojiti još više sredstava za inovacije i tehnološki razvoj, što će doprineti razvoju ekonomije, povećanju izvoza i otvaranja radnih mesta u visoko tehnološkim sektorima privrede, rekao je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Popović je prilikom predstavljanja rezultata prijavljenih projekata na javni poziv za programe podrške tehnoloških inovacija rekao da je broj prijavljenih tokom poziva koji je trajao tri meseca bio rekordan, 237 prijavljenih iz 37 mesta širom Srbije.

„To pokazuje da Srbija ima veliki potencijal za inovacije u svim sferama ekonomije, jer su se za projekte prijavile kompanije različitih delatnosti IT, poljoprivreda, građevinarstvo, mašinstvo, medicina. Na konkurs se prijavilo 70 odsto više kompanija nego ranije, što govori o rastu i značaju ovakvog načina poslovanja“, rekao je Popović.

On je dodao da ocenjivanje prijavljenih projekata vrše nezavisne ekspertske komisije u dva kruga i da će rezultati biti poznati početkom decembra.

Izvor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR