Više turista u gradu tokom novogodišnjih praznika

0
Bolnica VITA Novi Sad

Kako je rečeno na konferenciji za novinare u Gradskoj kući, prvi put u Novom Sadu proslava novogdodišnjih praznika tretirana je kao značajan turistički događaj što je rezultiralo povećanjem broja noćenja za 50 000 u odnosu na prethodnu godinu.

Turistička organizacija Novog Sada već je u novembru pokrenula snažnu kampanju na televiziji, radiju i društvenim mrežama, i prema njihovim podacima Novi Sad su posetili brojni turisti iz Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Grčke, Rumunije, Mađarske, Crne Gore, Nemačke i Austrije. Kako je izjavio direktor TONS-a Branislav Knežević, zabeležen je porast posete stranih turista za 32,2 posto, i domaćih turista za 24,7 posto, što su podaci za prvih 11 meseci 2016. Godine.

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević izjavio je da je Novi Sad “Oktobarfestom“, “Novosadskim winter festom“ i manifestacijom “Ledena šuma“ uspešno produžio festivalsku sezonu.

Predstavnik organizatora zimskih manifestacija Robert Čoban naglasio je da je saradnja sa Gradom i ustanovama kulture doprinela promociji pravog duha Novog Sada. Kako je on ocenio najveća atrakcija bili su fijaker i raspevana jelka, a tokom “Novosadskog winter festa“ uspešno su promovisani programi muzeja i galerija.

Izvor: Brif.rs