Veliki potencijali za saradnju Republike Gruzije i Vojvodine u oblasti poljoprivrede

0
Bolnica VITA Novi Sad

Zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Robert Otot, primio je danas delegaciju Gruzije, predvođenu ministrom poljoprivrede, Levanom Davitašvilijem. Tema razgovora bili su potencijali za sardnju u oblasti poljoprivrede.

Otot je predstavljajući potencijale Vojvodine, naglasio da je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo načinio krupan iskorak na polju daljeg razvoja poljoprivrede u pokrajini.

„Naš sekretarijat utvrdio je niz različitih podsticajnih mera koje su usmerene ka poljoprivrednim prozvođačima,“kazao je Otot, dodajući da je krajnji cilj sekretarijata stvaranje povoljnog ukupnog ambijenta u agraru Vojvodine, kako za domaće poljoprivrednike tako i za inostrane ulagače.

Ministar poljoprivrede Davitašvili, istakao je da je njihova delegacija tokom dvodnevne posete Srbiji, obišla više delova Vojvodine i dodao da prakse koje se primenjuju u oblasti naše pokrajine imaju izuzetanu vrednost, te da bi mogle uspešno da se sprovode kod njih.

Otot i Davitašvili su se složili da postoji veliki potencijali za inteziviranje odnosa i razmenu iskustava imeđu Republike Gruzije i Vojvodine i izrazili obostrano zadovoljstvo povodom mogućeg ostvarivanja dugoročne saradnje u ovoj oblasti.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar Velimir Stanojević, pomoćnik pokrajinskog sekretara sektora za zaštitu uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, Vladislav Krsmanović, i pomoćnik pokrajinskog sekretara zadužen za sektor vodoprivrede, Miroslav Dunjić.

Izvor: Vlada Vojvodine