Uspešno obavljena transplatacija jetre na VMA

0
Bolnica VITA Novi Sad

U noći između 29. i 30. septembra, uspešno je izvršena transplantacija jetre 60-ogodišnjem G.G. iz Novog Sada, koji se nalazi u dobrom zdravstvenom stanju zahvaljujući humanom gestu porodice preminulog donora iz Novog Sada.

Hirurški tim Vojnomedicinske akademije nastavio je program presađivanja solidnih organa, kao i dobru saradnju transplantacionih centara Srbije – Kliničkog centra Vojvodine, Kliničkog centra Srbije i VMA, navedeno je u saopštenju VMA.

Uspešan inicijalni tretman nakon zahtevne hirurške intervencije obavljen je na Odeljenju intenzivne terapije Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA. Operativni postupak prošao je bez komplikacija uz uredan postoperativni tok, a oporavak pacijenta nastaviće se u saradnji sa konzilijarnim timom lekara VMA, piše u saopštenju.

Kako se dodaje, hirurški tim VMA na čelu sa doktorom Darkom Mirkovićem činili su opšti hirurzi Miroslav Mitrović i Milan Jovanović, vaskularni hirurg Momir Šarac, anesteziolozi Miodrag Stevović i Goran Rondović i medicinski tehničari VMA.

Izvor: Tanjug/Dnevnik

POSTAVI ODGOVOR