Uručeni vaučeri za ručne komande

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin uručio je danas 11 vaučera osobama sa paraplegijom i kvadriplegijom, za ugradnju ručnih komandi na automobile prilagođene za osobe sa invaliditetom.

On je nakon dodele vaučera koji su uručeni u sklopu Međunarodnog salona automobila kazao da je Ministarstvo za rad obezbedilo sredstva da po prvi put sve osobe sa invaliditetom koje imaju pravo na upravljanje automobilima preko ručnih komandi dobiju te komande prilagođene njihovim pitrebama potpuno besplatno.

“ Ručne komande su besplatne, samo je potrebno da osobe sa invaliditetom imaju pravo na njih i ništa više“, rekao je Vulin i naglasio da je procenada uma oko 2.000 osoba sa invaliditetim koje mogu da učestvuju u saobraćaju.

Prema njegovim rečima, osobe sa invaliditetom nisu osobe sa posebnim potrebama, već one svoje potrebe zadovoljavaju samo na drugačiji, specifičan način i one su aktivan deo društva.

Direktor Auto moto saveza Srbije AMS S Mirko Butulija rekao je da je taj savez omogućiti besplatan inspekcijski pregled ugrađenih komandi i davaće besplatan papir koji je neophodan za registraciju vozila za osobe sa invaliditetom.

Izvor: Ministarstvo za rad