Unaprediti privrednu saradnju sa Vijetnamom

0
Foto: mfa.gov.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji boravi u poseti Socijalističkoj Republici Vijetnam razgovarao je danas u Hanoju sa zamenikom predsednika Vlade i ministrom spoljnih poslova Fam Bin Minom.

U dužem srdačnom i prijateljskom razgovoru ministra su utvrdila predstojeće aktivnosti u cilju proširenja bilateralne saradnje i međusobne podrške na međunarodnom planu.

Ministri Fam Bin Min i Ivica Dačić su podsetili na višedecenijsko prijateljstvo i saradnju dva narada i dve države koje ove godine obeležavaju i 60 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Šef srpske diplomatije je svog sagovornika veoma iscrpno informisao o tekućim političkim događanjima u Republici Srbiji, tokom reformi, kao i o prioritetima spoljne politike Republike Srbije.

Zajednički je konstatovano da je veoma dobre i prijateljske odnose dve države neophodno unaprediti jačanjem privredne saradnje i intenziviranjem razmena poseta na visokom i najvišem nivou.
Dogovoreno je i organizovanje privrednog foruma u cilju međusobnog upoznavanja privrednih i investicionih potencijala dve države, a ministar Dačić pozvao je svog domaćina da u najskorije vreme poseti Srbiju.

Izvor: mfa.gov.rs