Unaprediti ekonomsku saradnju Srbije i Maroka

0
Bolnica VITA Novi Sad

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Maroka u Srbiji Muhamedom Aminom Belhajem o unapređenju ekonomske saradnje dveju zemalja.

Sagovornici su zaključili da ima prostora za poboljšanje ekonomskih odnosa između dve zemlje, i to pre svega u oblasti privrede, infrastrukturnih projekata i saobraćaja.

Pored odličnih političkih odnosa, važno je da zajedno radimo i na jačanju ekonomske saradnje, pre svega povezivanjem privrednika kroz zajedničke infrastrukturne projekte i uspostavljanje vazdušnog saobraćaja između dve zemlje, ocenila je Mihajlović.

U razgovoru je konstatovano da u najskorijem roku treba organizovati potpisivanje sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Maroka, kao i prezentaciju projekata koje realizuje Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izvor: Vlada Srbije