Unapređenje bilateralnih odnosa sa Brazilom

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević i ambasador Brazila u Srbiji Izabel Kristina de Azevedo Hejvert istakli su danas važnost negovanja i daljeg unapređenja tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa dveju zemalja.

Tokom razgovora je takođe ukazano i na značaj razvoja saradnje u oblastima od obostranog interesa, a posebno u domenu socijalnog osiguranja.

Đorđević je istakao da bilateralnu saradnju sa Brazilom odlikuju tradicionalno prijateljske veze, i ocenio da postoji prostor za njihovo dodatno jačanje u svim oblastima koje su u nadležnosti ovog ministarstva, posebno imajući u vidu naše bilateralne kapacitete.

Takođe, ministar je upoznao svoju sagovornicu i sa planom rada Ministarstva u narednom periodu, navodeći da će prioritet biti uspostavljanje finansijske kontrole u cilju dostizanja pune transparentnosti i stvaranja funkcionalnog sistema.

Hejvert je čestitala Đorđeviću na imenovanju na funkciju ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i potvrdila spremnost za dalji razvoj bilateralnih odnosa.

Ona je ujedno predložila da se razmotri mogućnost unapređenja saradnje u oblasti osnaživanja žena i pitanja rodne ravnopravnosti.

Izvor: Vlada Srbije