Ujedinjene nacije aktivan i posvećen partner Vlade Srbije

0
Bolnica VITA Novi Sad
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa stalnim koordinatorom Ujedinjenih nacija u Srbiji i predstavnikom UNDP-a Karlom Robin Herši.

 

Vulin je istakao da su Ujedinjene nacije ključan partner Srbiji, kao i resornom ministarstvu, i iskazao zahvalnost na odličnoj saradnji, dosadašnjoj podršci i pruženoj stručnoj i drugoj vrsti pomoći.

Herši je posebno pozdravila napore naše zemlje i pohvalila mere koje Vlada Srbije preduzima u vezi sa zbrinjavanjem migranata, dece i ranjivih grupa, poštujući sve zakone i međunarodne konvencije i pružajući primer drugim državama.

Ona je naglasila da će UN nastaviti da pružaju pomoć i budu aktivan i posvećen partner Vladi Republike Srbije, posebno radeći ka ostvarenju ciljeva održivog razvoja prema Agendi 2030, koju su usvojile sve zemlje članice Ujedinjenih nacija.

Sagovornici su postigli saglasnost o tome da je migrantska kriza izazov koji zahteva punu posvećenost svih aktera, i izrazili nadu da će se saradnja na tom i drugim poljima nastaviti i unaprediti u budućem periodu, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Izvor: Vlada Srbije