U većem delu zemlje promenljivo oblačno

0
Bolnica VITA Novi Sad

U Srbiji će danas u većem delu zemlje biti promenljivo oblačno, sa najvišom temperaturom od 21 stepen na severozapadu Vojvodine do 31 na jugoistoku Srbije.

U toku dana se, uz više oblačnosti, na severu Srbije očekuje kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak, a uveče i u toku noći i u zapadnim krajevima, dok će se samo na istoku i jugoistoku zadržati pretežno sunčano.

U Vojvodini i zapadnoj Srbiji duvaće slab i umeren severozapadni vetar, a u ostalim krajevima južni i jugozapadni.

Najniža temperatura kretaće se od 7 do 17 stepeni, a najviša od 21 na severozapadu Vojvodine do 31 na jugoistoku Srbije.

U Novom Sadu će danas biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i veće deo dana će biti suvo. Uveče i u toku noći povremeno se očekuje kratkotrajna kiša. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura oko 17 stepeni, najviša oko 25.

Prema izgledima vremena za sedam dana, u petak i subotu se očekuje promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, u subotu i toplije.

Padavine će biti lokalnog karaktera i slabijeg intenziteta, a samo se u planinskim predelima jugozapadne Srbije očekuje pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavine.

U nedelju će biti suvo i veći deo dana sunčano.

Najviša temperatura u većini mesta biće oko 30 stepeni. Uveče i u toku noći sa zapada stiže naoblačenje, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U prvoj polovini naredne sedmice, prema prognozi, biće promenljivo, povremeno s kratkotrajnom kišom. Temperatura u manjem padu.