U Rumi otvoren prvi pogon nudli

0
Bolnica VITA Novi Sad

U Rumi je zvanično otvoren prvi pogon u Evropi „CG Foods Europe“  kompanije CG Corp Global iz Nepala, gde će proizvoditi nudle svetski poznatog brenda Wai Wai.

Svečanom otvaranju fabrike prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i vlasnik te kompanije Binod Čodri ( Binoud Chaudhary), ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik opštine Ruma Slađan Mančić.

vuc

Ova grinfild investicija trenutno je tehnološki najopremljeniji i najmoderniji proizvodni pogon od svih koji posluju u okviru ove grupe.Fabrika se prostire na 6. 000 kvadrata, a u investiciji vrednoj blizu devet miliona evra posao je dobilo 100 ljudi.Plan je da do kraja sledeće godine posao dobije više od 400 radnika.

U fabrici u Rumi proizvodiće se instant nudle za potrebe lokalnog i tržišta Evrope.Dnevni kapacitet fabrike je 450.000 pakovanja nudli sa ukusom piletine, povrća, paradajza, paprike i pice.U sastav proizvoda ulazi više od 80 odsto sirovina i repromaterijala iz Srbija, a 80 odsto proizvedene robe biće izvezeno u različite zemlje Evrope, na Srednji Istok i u Ameriku.

fab

Radovi na izgradnji fabrike počeli su u septembru 2016. godine, a izveli su ih izvođači i podizvođači iz Srbije.

CG Corp Global posluje u više od 30 zemalja, ima 76 brendova u 122 različite kompanije sa više od 10.000 zaposlenih širom sveta.Osim devet prehrambenih pogona u Aziji ova grupa gradi fabrike u Ujedinjenih Arapskim Emiratima i Africi.

Izvor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR