U novembru komercijalni ugovor za auto-put Preljina-Požega

0
Bolnica VITA Novi Sad

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarska, saobraćaja i infrastukture, prof. dr Zorana Mihajlović, izjavila je da će ugovori o početku gradnje auto-puta od Preljine do Požege na Koridoru 11 biti potpisani u novembru.

“Na sastanku sa potpredsednikom kineske kompanije “Čajna komjunikejšen konstrakšen kompani“ (CCCC) i najvišim predstavnicima “Čajna roud end bridž korporejšen” (CRBS), dogovoreno je da komercijalni i ugovor o finansiranju izgradnje deonice auto-puta od Preljine do Požege bude potpisan u Budimpešti u novembru na sastanku lidera 16 zemalja Evrope i Kine. To znači da bismo već sledeće godine mogli da počnemo sa radovima”, rekla je Mihajlovićeva. Ona je podsetila da će izgradnja ovog auto-puta biti prilika za naše kompanije da dobiju novi posao, kao i da je procenjena vrednost kompletne deonice do Boljara i granice sa Crnom Gorom oko 2,1 milijarda evra.

Potpredsednica Vlade juče je u Pekingu govorila o infrastrukturi u Srbiji na posebnom panelu međunarodnog foruma “Put i pojas”, na kome je bilo više od trideset govornika iz čitavog sveta. Ona je potom u prisustvu premijera Aleksandra Vučića potpisala Memorandum o razumevanju sa kompanijama CCCC i CRBS o izgradnji auto-puta od Preljine do granice sa Crnom Gorom i izgradnji Fruškogorskog koridora, brze saobraćajnice od Novog Sada do Rume, ukupne vrednosti oko 2,5 milijardi evra.

Izvor: tanjug