U Fabrici „Dani fruškogorskih vina“

0
Bolnica VITA Novi Sad

Studentski kulturni centar Novog Sada će u petak i subotu, 13. i 14. oktobra, organizovati manifestaciju „Dani fruškogorskih vina“, u prostoru SKCNS „Fabrika“ u Novom Sadu, navodi RTV.

Učestvovaće deset proizvođača vina Fruškogorskog vinogorja:

Vinarija Deurić – Mala Remeta, Vinarija Trivanović – Erdevik, Vinarija Đurđić – Sremski Karlovci, KM Vinarija – Irig, Mačkov podrum – Irig, Vinarija Erdevik, Vinarija Milanović – Surduk, Vinarija Kovačević – Irig, Vinarija Belo brdo – Čerević i Vinarija Adžić – Čortanovci, kao i „Friški jazački“, proizvođač autentičnog sira sa tog podneblja.

Uz degustaciju i prodaju vina, rakija i sireva, program će biti obogaćen radionicom i panelom. Radionica će biti održana u petak 13. oktobra na temu uparivanja hrane i vina.

Predavanje i demonstraciju održaće somelijer i kuvar eminentnog novosadskog restorana „Piknik“. Panel će se održati u subotu 14. oktobra na temu „Novostvorene sorte vinove loze Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu“. Panelisti su doc. dr Dragoslav Ivanišević, Poljoprivredni fakultet, Novi Sad i prof. dr Vladimir Puškaš, Tehnološki fakultet, Novi Sad.

Moderator će biti agrarni novinar Đorđe Simović.

Oba dana će biti organizovan i prigodan muzički program (22 – 23 časa), u kojem će učestvovati Goran Polovina – Curi („Plavi ptičić“), koji izvodi numere 60-tih godina uz akustičnu gitaru i usnu harmoniku, kao i „Duo Nomadiko“, koji će obogatiti drugo veče uz melodije ruskih romansi.

SKCNS će prodavati ulaznice po 300 dinara komad (gigstix.com), a u koju je uračunata i staklena čaša kao obavezni rekvizit na festivalu. Posetioci će moći da kupe i prigodnu torbicu za držanje vinske čaše.

Kupovina vina i drugih proizvoda i artikala na Festivalu biće moguća isključivo festivalskim novcem (vaučerima), koji će biti u apoenima 10, 20, 50, 100 i 200.

Svaki posetilac će na samom festivalu moći da kupi vaučere sa kojim će posle moći da kupuje vino od izlagača i hranu u okviru festivalske zone. Treba napomenuti da nema refundacije neiskorišćenih vaučera, stoga organizatori podsećaju posetioce da vode računa i iskoriste sve vaučere.

Izvor: RTV

POSTAVI ODGOVOR