Turske kompanije zainteresovane za jug Srbije

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, razgovarao je danas u Aleksincu sa direktorima turskih kompanija koji imaju nameru da u naredne tri godine otvore oko 3.500 novih radnih mesta na jugu Srbije.

„Pored povećanja proizvodnje i izvoza, planovi turskih investitora jesu da u naredne tri godine na jugu Srbije zaposle oko 3.500 ljudi, što je veoma dobra vest za sve naše građane“, rekao je ministar i naglasio da će se sa investitorima iz Turske koji ulažu u Srbiji periodično razgovarati kako bi se videle sve mogućnosti potencijalne saradnje.

Sastanku su prisustvovali predstavnici turskih kompanija „Teklas“, „Aster“, „Beko Balkan“, „LC Waikiki“, Tibet moda“, „Jeanci“ i „Halkbank“.

„Turski investitori su zadovoljni onim što su zatekli ovde u Srbiji, kao i našim načinom poslovanja“, rekao je Đorđević.

Na sastanku su investitori upoznati sa svim promenama koje su u planu u narednom periodu, ali i sa novim zakonima koji treba da se uvedu u Srbiji, a uticaće na njihovo poslovanje.

Izvor: RTV/Tanjug