Tri nove angio-sale za bolnice u Subotici, Somboru i Zrenjaninu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i kompanija “Siemens Healthcare” iz Beograda, potpisale su danas ugovor o nabavci tri angio-sale u vrednosti od 138,15 miliona dinara, koje će u narednih 90 dana biti isporučene zdravstvenom sistemu Vojvodine, odnosno opštim bolnicama u Subotici, Somboru i Zrenjaninu.

Ugovor su potpisali direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i ovlašćeni predstavnici „Siemens Healthcare” d.o.o. Beograd, direktorka Marijana Đorđević i tehnički direktor Jovan Radovanović, u prisustvu predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, pokrajinskog sekretara zdravstvo doc. dr Zorana Gojkovića i direktora bolnica u koje će biti isporučene angio-sale.

Predsednik Mirović je istakao da nabavka tri nove angio-sale predstavlja jedan od najznačajnijih pomaka u obezbeđivanju uslova za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu u Vojvodini, jer, angio-sale, koje su veoma važne u kada je reč o sanaciji posledica oboljenja od kardiovaskularnih bolesti, trenutno postoje samo u Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine.

Mirović je najavio da će već u drugoj polovini godine nove angio-sale sukcesivno biti unete u zdravstveni sistem, to jest u regionalne zdravstvene centre u Subotici, Somboru i Zrenjaninu.

„Do kraja godine imaćemo jedan sasvim novi kvalitet u zdravstvenom sistemu Vojvodine, i to je možda najznačajnija vest kada je reč o rekonstrukciji zdravstvenog sistema kod nas“, rekao je Mirović.

Izvor: Vlada Vojvodine