Tri indijska proizvođača traktora zainteresovana za saradnju

0
Bolnica VITA Novi Sad

Tri indijske kompanije koje proizvode traktore, zainteresovane su za IMT i već su stigli konretni predlozi od indijskih partnera, izjavio je Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

“Razgovarao sam sa tri proizvođača u Indiji – Mahindra, Arsenalika, Tafe. Ono što Srbiji treba je da se obnovi proizvodnja traktora. Takvi traktori kakve je proizvodio IMT imaju prođu na severu Afrike”, rekao je Nedimović za RTS.

On je dodao da su već stigla dva pisma o namerama za realizaciju investicije i dodao da imaju još poteškoće sa dugom te fabrike koja je u stečaju.

“Imamo konkretne predloge za indijske partnere, a reč je o tri proizvođača traktora koji su među najboljima u svetu. To je proizvodnja koja ima tržište”, pojasnio je ministar.

Kako kaže razgovara se i sa ostalim proizvođačima, a javni poziv će biti otvoren za sve kompanije a država je, kako je rekao, donela odluku da se taj problem reši.

Tokom nedavne posete Indiji, osim pregovora sa proizvođačima traktora, ministar Nedimović je razgovarao i o izvozu voća u tu zemlju.

“Već izvozimo smrznuto jagodičasto voće, a postoji tražnja i usaglasili smo se vezano za izvoz kruške, jabuke, ali i uvoz tropskog voća.

Razgovarali smo i o mogućnostima prerade hrane za EU i Kinu”, pojasnio je Nedimović i dodao da se razgovaralo i o izvozu mesa.

Kako kaže već je krenuo izvoz voća, a realizacija ostalih dogovora očekuje se uskoro, jer za mesec dana treba da usledi razmena sertifikata.

Izvor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR