Svečano zatvorena manifestacija „Dani srpske u Srbiji“

0
Bolnica VITA Novi Sad
Svečanost povodom zatvaranja manifestacije „Dani srpske u Srbiji“ održana je sinoć u Srpskom narodnom pozorištu.
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, svečano su zatvorili manifestaciju „Dani Srpske u Srbiji“.

„Ne želimo granice koje dele i otežavaju našem narodu opstanak i očuvanje vrednosti koje su plod vekovnog trajanja i deo su evropske i svetske baštine“, poručio je Mirović.

On je dodao da će u tome najznačajniju ulogu imati Deklaracija o zaštiti i očuvanju srpskog naroda, najavljena od strane predsednika Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, kao i sutrašnje potpisivanje Protokola o saradnji između Republike Srpske i AP Vojvodine, saopštio je Biro za odnose sa javnošću Pokrajinske vlade.

Predsednica Vlade Republike Srpske izrazila je zahvalnost svima koji su doprineli da ova manifestacija koja, kako je rekla, ima dva domaćina, preraste u tradiciju.

„Sve što dolazi iz Srbije, u očima građana Republike Srpske ima daleko veću vrednost nego ono sa bilo koje druge tačke sveta“, poručila je Cvijanović, osvrnuvši se na brojne krizne situacije u kojima su institucije Srbije brzim reakcijama pružale pomoć sunarodnicima.

Na petoj po redu manifestaciji „Dani Srpske u Srbiji“ koja se ove godine održavala od 15. do 21. septembra, u 20 gradova širom Srbije održana su 32 programa sa preko 45 izvođenja i 800 učesnika.

Cilj manifestacije koju organizuje Predsedništvo Republike Srpske, jeste dodatno učvršćivanje privrednih, kulturnih, sportskih i ostalih veza srpskog naroda sa dve obale Drine.

Izvor: Brif.rs