Svečani doček predsedniku Turske

0
Foto: twitter.com/predsednikrs
Bolnica VITA Novi Sad

Svečani doček predsedniku Turske, koji je sinoć doputovao na beogradski aerodrom i time započeo dvodnevnu posetu Srbiji.

„Srbija je iskreni prijatelj Turske“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas na sastanku delegacija Srbije i Turske u Palati Srbija na kojem je učestvovao i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Predsednik Srbije je istakao da je prezadovoljan tet-a-tet sastankom sa svojim turskim kolegom. Predsednici su prethodno razgovarali u četiri oka više od sat vremena, a na početku sastanka sa delegacijama, srpski predsednik se turskom predsedniku obratio sa „dragi prijatelju“ i zahvalio što je delegacija te zemlje došla u tolikom broju.

Predsednik Vučić je naglasio da je gotovo cela srpska vlada prisutna i da se nada da su ministri imali dobar razgovor sa turskim kolegama i delegacijom. Pre današnjih sastanka bilo je pripremljeno 10 sporazuma, a biće potpisano 12, u Beogradu, i još četiri, koja će biti potpisana 11.10.2017. u Novom Pazaru.

„Imamo mnogo zajedničkih interesa u regionu, pre svega mir i stabilnost i oni su od suštinskog značaja i zato vodimo dijalog sa Prištinom, koji za nas nije nimalo lak“, podvukao je predsednik Vučić.

„Mislim da smo mnogo toga učinili i da se situacija u BiH stabilizuje“, rekao je predsednik Srbije i zaključio da „Srbija nikada nije bila faktor nestabilnosti na Balkanu“. Predsednik Vučić i predsednik Turske Erdogan potpisali su danas u Beogradu zajedničku političku Deklaraciju o osnivanju Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske.

Izvor: predsednik.rs

POSTAVI ODGOVOR