Svađe među demokratama došle do usijanja

0
Bolnica VITA Novi Sad

Bivši lider Demokratske stranke Bojan Pajtić žestoko je uzvratio svom nasledniku Draganu Šutanovcu na prozivku da je srozao rejting demokrata jer se grčevito držao vlasti u Vojvodini.

Pajtić je na Tviteru poručio predsedniku DS da bi mu bilo bolje da se pozabavi sadašnjim rejtingom te stranke od 4 odsto nego što proziva njega i Dragana Đilasa.

„A da se vrh DS dizanjem sa sadašnjih 4%, umesto da pucaju sebi u nogu“ napisao je Pajtić, reagujući na Šutanovčeve optužbe.

Šuletova prozivka je toliko pogodila Pajtića, da je odmah nastavio da ga zasipa objavama na Tviteru:

„Mislim da ovo pljuvanje po Đilasu i meni svakako obesmišljava bilo kakva ukrupnjavanja. Sam sebe usitnjavaš dok se ukrupnjavaš“ poručio je Pajtić Šutanovcu.

Podsetimo, Dragan Šutanovac je u intervjuu za novi „Nedeljnik“ optužio bivše lidere DS za srozavanje rejtinga te stranke.

„Grčevita Pajtićeva borba da ostane na poziciji vlasti u Vojvodini dovela je do toga da smo u toj istoj Vojvodini na poslednjim izborima dobili samo sedam odsto. Đilas je dobio više od dva puta manje glasova u Beogradu. Očigledno da to očajničko držanje za vlast nije donelo rezultat. DS je 2012. otišla sa vlasti u Srbiji sa više od 22 odsto. A i Đilas i Pajtić tražili su ostavke ljudi koji su osvojili tih 22 odsto. Da bi kasnije Pajtić sa šest odsto u Srbiji i sedam odsto u Vojvodini imao ambiciju da nastavi da vodi DS“ rekao je Šutanovac za Nedeljnik.

Izvor: informer.rs