Sutra se obeležava Dan prosvetnih radnika

0
Bolnica VITA Novi Sad

Mihalj Njilaš potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice,  uputio je prosvetnim radnicima čestitku povodom 8. novembra – Dana prosvetnih radnika, navodi se u saopštenju.

„Svake godine, povodom 8. novembra – Dana prosvetnih radnika, mnogi vam od srca upućuju čestitke i žele uspeh u daljem radu. Dan prosvetnih radnika je praznik kada svi mi koji se bavimo obrazovanjem – na različite načine i na različitim nivoima – razmišljamo o onome što smo do sada postigli u ovoj oblasti, o izazovima koji su pred nama, kao i o potencijalnim rešenjima, a sve sa istim ciljem – da doprinesemo stvaranju boljeg društva, ulažući u obrazovanje.                                                                                        Ulaganje u obrazovanje ne podrazumeva samo finansijski aspekt. Nažalost, ono što ponekad ostane neprimećeno jesu upravo vaš trud i vaša energija, dragi naši prosvetni radnici.
Bez vas, ceo sistem ne bi bio održiv, a sve naše ideje i sav naš trud u pogledu unapređivanja obrazovno-vaspitnog sistema ostali bi bez rezultata da nemamo snažno uporište u kvalitetnom i posvećenom nastavnom kadru.
Nije uvek lako odgovoriti brojnim izazovima modernog doba, ali ideja kojoj ste se, u svom radu, posvetili, veoma je značajna za sve nas i za društvo u celini.
Nema dobre škole bez dobrih prosvetnih radnika!“, uputio je čestitku Mihalj Njilaš.

Izvor: PS za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice

POSTAVI ODGOVOR