Stonoteniseri s invaliditetom dobili sponzora

0
Bolnica VITA Novi Sad

Kompanija „Energotehnika Južna Bačka“ i Stonoteniski klub invalida „Spin“ danas su potpisali sponzorski ugovor, a predsednik „Energotehnike Južna Bačka“ Dragoljub Zbiljić rekao je tom prilikom da je to ugovor o udruživanju dva vrhunska pobednička tima.

On je na konferenciji za novinare organizovanoj tim povodom istakao da je današnjim potpisianjem ugovora došlo do povezivanja velikih sportskih šampiona osvajača medalja sa paraolimpijskih igara i drugih najvećih svetskih takmičenja stonotenisera sa invaliditetom i jedne od dve najuspešnije kompanije u Srbiji u oblasti energetike – „Energotehnika Južna Bačka“.

„Očekujem da u budućnosti ova naša saradnja omogući stonoteniserima „Spina“ da bez finansijskih problema sprovode svoj plan rada, odnosno treninga i takmičenja“, rekao je Zbiljić.

Trener u Stonoteniskom klubu invalida „Spin“ Zlatko Kesler, koji je i selektor stonoteniske reprezentacije invalida Srbije rekao je da je STKI „Spin“ osnovan 1999. godine i da je ovo za 18 godina postojanja prvi put da taj klub ima generalnog sponzora.

„Nadam se da ćemo opravdati poverenje našeg generalnog spozora. Inače, 80 odsto reprezentativaca Srbije čine clanovi „Spina“ pa je „Energotehnika Južna Bačka“ ujedno postala i generalni sponzor reprezentacije Srbije“, rekao je Kesler.

Izvor: tanjug