Stefanović: Posvećeno i svaki dan protiv trgovine ljudima

0
Bolnica VITA Novi Sad

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas, povodom Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima, da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti da posvećeno i svakodnevno radi na suzbijanju svih oblika trgovine ljudima.

„Najvažniji korak koji možemo da učinimo kao društvo jeste da, za početak, priznamo da ovaj problem postoji i da se trgovina ljudima ne dešava samo u nekim drugim zemljama, već i kod nas. Drugi najvažniji korak je da uputimo svakog čoveka u našoj zemlji kako da se suoči sa ovim problemom i kako da ne postane žrtva“, rekao je Stefanović.

On je naveo da Ministarstvo unutrašnjih poslova, osim svih represivnih mera koje sprovodi u cilju suzbijanja trgovine ljudima, radi i na prevenciji.

„Učićemo našu decu u školama kako da se zaštite, kako da ne postanu žrtve, da izbegnu radnu i seksualnu eksploataciju, da izbegnu prinudu, da je prepoznaju i kako da se obrate ljudima, koji svakodnevno rade na prevenciji i represivnim merama koje treba da dovedu do suzbijanja ovog užasnog krivičnog dela“, rekao je Stefanović.

Izvor: Tanjug