Stalno unapređivanje položaja osoba sa invaliditetom

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je za potrebe unapređenja položaja osoba sa invaliditetom ove godine u budžetu obezbeđeno dodatnih 40 miliona dinara.

Vulin je, otvarajući 7. redovnu skupštinu Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom, istakao da ova lica, kojih u Srbiji ima oko 700.000, kao važan deo društva, moraju biti podržana u okviru budžetskih mogućnosti.

On je, naglasivši da je najveći problem pronalaženje posla za osobe sa invaliditetom, naveo podatak da je za subvencionisanje njihovog zapošljavanja država izdvojila 550 miliona dinara.

I ovim putem pozivam poslodavce da nam se obrate. Postoje značajni podsticaji za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, nema nijednog ekonomskog razloga da se to ne uradi, a ako ima nekakvih predrasuda, borićemo se zajedno protiv njih, naglasio je ministar.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku, na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, ima 15.627 nezaposlenih osoba sa invaliditetom, što je smanjenje za 8,4 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Izvor: Vlada Srbije