Srpski tenkisti nepromašivi na gađanju

0
Foto: mod.gov.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Od otvaranja Međunarodnih vojnih igara u subotu, pripadnici Vojske Srbije ostvaruju zapažene rezultate na Međunarodnim vojnim igrama u Ruskoj Federaciji. Na ovogodišnjim vojnim igrama naše ekipe nadmeću se u dve discipline – Tenkovskom biatlonu i Poljskoj kuhinji.

U Tenkovskom biatlonu učestvuju tenkovske posade iz 19 zemalja.

U toku je prva faza takmičenja koja podrazumeva individualne trke i nadmetanje tenkovskih posada. Ekipa Vojske Srbije naspram sebe ima ekipe Ruske Federacije i Kirgizije, a svaka ekipa nastupa sa po tri tenkovske posade. Zbrajanjem rezultata iz prve faze takmičenja određuju se polufinalisti.

Na jučerašnjem nastupu druge posade Vojske Srbije, naši tenkisti pogodili su svih pet meta, čime su bili jedina posada pored posade Oružanih snaga Ruske Federacije kojoj je ovo pošlo za rukom.  Borba za polufinale nastavlja se u nedelju 6. avgusta, kada će nastupiti treća posada ekipe naše vojske.

U drugoj polufinalnoj etapi takmičenja dvanaest ekipa će se nadmetati u takozvanoj „štafeti“ koja će biti održana od 8. do 10. avgusta. Četiri najbolje ekipe iz ove etape idu u finale, koje će biti održano 12. avgusta, na dan zatvaranja Međunarodnih vojnih igara.

Uz zapažen nastup tenkista, ekipa Vojske Srbije predvođena potpukovnikom Miroslavom Jovanovićem prvi put se ove godine takmiči u disciplini „Poljska kuhinja“, sa još šest zemalja učesnica.

Ova takmičarska disciplina realizuje se kroz pet faza gde, pored nadmetanja u spremanju jela, kuvari moraju da pokažu i svoje veštine u rukovanju oružjem.

Dosadašnji uspeh potvrđuje i vest da su štand takmičara Vojske Srbije posetili ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu, kao i ambasador Republike Srbije u Moskvi Slavenko Terzić.
Izvor: mod.gov.rs