Srpska lista ima punu podršku predsednika Srbije

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas da je ta lista na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dobila punu podršku za predstojeće lokalne izbore na Kosovu i Metohiji 22. oktobra.

Rakić je posle sastanka sa predsednikom Srbije u zdanju na Andrićevom vencu rekao da ga raduje činjenica da će Vlada Srbije i predsednik Srbije imati među prioritetnim ciljevima poboljšanje uslova za život Srba na prostoru KiM.

Rakić je rekao da tu misli na mir, bezbednost, sigurnost, opstanak i ostanak i održiv povratak Srba na KiM.

„Predsednik je danas imamo samo jednu molbu za nas – a to je da budemo jedinstveni. I bićemo jedinstveni i 22 oktobra to ćemo pokazati svi zajedno, povešćemo svoju braću, sestre, rođake i prijatelje na glasačka mesta i pokazati svima onima koji misle drugacije i kojima jedinstvo nije prioritet već samo lični interesi, gde im je mesto i poslati ih u političku istoriju“ poručio je Rakić.

Na sastanku kod predsednika Srbije bili su kandidati za predsednike opština i odbornike, a prisustvovali su i direktor kancelarije za KiM Marko Đurić i generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković.

Vučić će se danas sastati i sa predsednikom Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj Miloradom Pupovcem, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, a nakon toga, sastaće se sa ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijartom.

Izvor: Tanjug/RTV

POSTAVI ODGOVOR