Vulin: za penzionere van Srbije 5.000 dinara

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar Aleksandar Vulin izjavio je danas da će po prvi put pomoć biti isplaćena i penzionerima kojima mesto prebivališta nije Srbija.

„Na direktan nalog premijera Vučića, Vlada Srbije donosi odluku da se i svim penzionerima koji su penziju zaradili u Srbiji, a žive van teritorije naše zemlje takođe isplati pomoć od 5.000 dinara. Na ovaj način premijer je u ime vlade i čitavog društva želeo da izrazi zahvalnost što su svi ovi ljudi zaradili penziju u Srbiji i što su i oni doprineli da Srbiji ipak bude bolje“, rekao je Vulin novinarima u Beogradu.

On je prilikom obilaska Kluba za stare Stari Grad rekao da će pomoć biti isplaćena i za oko 50.000 penzionera, koliko ih živi van teritorije Srbije i da su sredstva obezbeđena iz redovnog poslovanja PIO fonda.

On je istakao da će za te namene biti dodeljeno oko 289 miliona dinara i da će taj novac penzioneri dobiti tokom decembra.

„Zahvaljujući boljem radu Fonda i daleko boljoj uplati doprinosa, koji su ove godine za 13,4 milijardi dinara veći od planiranog, možemo da isplatimo i ovu nadoknadu“ naglasio je Vulin.

Izvor : Tanjug