Vulin: U realnom sektoru prijavljeno 75.426 novozaposlenih

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračaka pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je ove godine od 11. januara do 10. septembra u realnom sektoru prijavljeno 75.426 novozaposlenih.

Vulin je na Konferenciji „Za razvoj privrede – Okupljanje oko projekata“, koju je organizovao Socijalno – ekonomski savet AP Vojvodine, rekao da je u PIO fond ove godine uplaćeno 15 milijardi dinara više nego lane.

Kao posebno značajnu činjenicu Vulin je istakao promenu načina prijava za PIO fond, jer je ove godine prvi put u istoriji poslodavcima omogućeno da da te prijave dostave elektronskim putem.

„Ranije je bilo neophodno prijave popuniti ručno, pa onda čekati u dugim redovima pred šalterom da se te prijave predaju, a sada je to moguće uraditi eletronskim putem za svega nekoliko minuta“, pojasnio je Vulin.

Po njegovim rečima tokom 2016. godine primljeno je 154.849 obrazaca „M4“ za prijavu, a pomenuta promena načina prijave je doprinela da ove godine imamo više prijavljenih, odnosno ukupno prijavljenih je nešto više od dva miliona, za razliku od prošle godine kada je taj broj bio oko 1.900.000.

Izvor: Tanjug