UNICEF: Prikupio 4,6 miliona dinara

0
Bolnica VITA Novi Sad

Tokom UNICEF-ovog rođendanskog Teletona „Za svako dete, nada“, koji je u utorak prikazana na Prvoj televiziji, građani Srbije i kompanije donirali su 4,6 miliona dinara za programe namenjene najugroženijoj deci i njihovim porodicama, saopštio je UNICEF.

Više od 10.000 građana uključilo se u program telefonskim putem i dalo svoju podršku UNICEF-u, a Klubu prijatelja UNICEF-a se priključilo 5.115 novih redovnih mesečnih donatora.

Teleton, koji su UNICEF u Srbiji i Prva televizija organizovali povodom obeležavanja 70 godina postojanja i rada UNICEF-a, podržalo je više od 60 istaknutih javnih ličnosti iz naše zemlje.

Mićel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji istakao je da je veliki odziv gledalaca i njihova podrška UNICEF-u dokaz da zajedno možemo da obezbedimo nadu za svako dete.

„U ime UNICEF-a i dece Srbije, zahvaljujem građanima koji su pratili i uključivali se u program, kao i učesnicima u emisiji koji su odgovarali na pozive građana“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, prikupljena sredstva će UNICEF iskoristiti u radu sa socijalnim radnicima da podrži i ojača porodice i tako spreči izdvajanje dece iz porodica, kao i da se podrži ponovno spajanje porodica kada god je to moguće.

Takođe, biće upotrebljena i u radu sa vaspitačima kako bi se deci obezbedio pristup predškolskom obrazovanju, i u svom radu sa zdravstvenim radnicima da bi oni mogli da pomognu majkama i novorođenoj deci, kao i da bi deca sa smetnjama u razvoju dobijla podršku koja im je potrebna.