Unapređenje bilateralnih odnosa Srbije i Vijetnama

0
Bolnica VITA Novi Sad

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorom Socijalističke Republike Vijetnam u Srbiji Tran Tan Kongom, sa sedištem u Bukureštu, ocenivši tom prilikom da su politički odnosi dveju zemalja tradicionalno dobri.

Dačić je istovremeno ukazao na to da između Srbije i Vijetnama postoji visok stepen uzajamnog poverenja i podrške u najvažnijim pitanjima.

On je naglasio da je interes Srbije dalje jačanje političkog dijaloga, podrška u multilateralnim pitanjima i međunarodnim forumima, razmena poseta na visokom i najvišem nivou i unapređenje ekonomske saradnje.

Prvi potpredsednik Vlade je u skladu sa tim uputio poziv ministru spoljnih poslova Vijetnama da poseti Republiku Srbiju.

Ambasador Tran Tan Kong je ocenio da su bilateralni odnosi dveju zemalja dobri i prijateljski, sa prostorom za njihovo dalje unapređenje.

On se složio sa konstatacijom da je potrebno intenzivirati političke i ekonomske odnose, ali i druge vidove saradnje, uključujući turizam, kulturnu i prosvetnu razmenu i ostale segmente.

Ove godine se obeležava 60 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja, što ujedno predstavlja podstrek za dalje unapređenje njihove saradnje, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Izvor: Vlada Srbije