Skot čestitao Vučiću na napretku Srbije

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora SAD u Beogradu Kajla Skota, koji mu je čestitao napredak na evropskom putu ostvarenom tokom godine.

Vučić je zahvalio američkoj administraciji, posebno potpredsedniku Džozefu Bajdenu, kao i ambasadoru Skotu, na iskazanoj podršci i pomoći u približavanju Srbije Evropskoj uniji.

Srpski premijer i američki ambasador su tokom razgovora naglasili važnost evrointegracija Srbije i celog Zapadnog Balkana, saglasivši se da napredak regiona ka Evropskoj uniji doprinosi miru i stabilnosti, kao i ekonomskom napretku.

Dvojica sagovornika su razmotrila situaciju u regionu, a premijer Vučić je istakao da će Srbija nastaviti da vodi konstruktivnu i odgovornu politiku stvaranja boljih odnosa na Zapadnom Balkanu.

Ambasador Skot je preneo zadovoljstvo američkih kompanija koje posluju u Srbiji, ekonomskim rezultatima koje donose mere srpske vlade i istakao da raste interes potencijalnih investitora iz SAD-a za ulaganje u srpsku privredu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Izvor: Tanjug