Popović: Podrška inicijativi da park ponese ime hora Aleksandrov

0
Bolnica VITA Novi Sad

Srpska narodna partija (SNP) danas je podržala inicijativu Ministarstva kulture i informisanja da park kod spomenika caru Nikolaju Drugom u Beogradu, ponese ime ruskog vojnog ansambla „Aleksandrov“, čiji su članovi stradali u tragičnoj avionskoj nesreći iznad Crnog mora.

Ansambl „Aleksandrov“ nastupao je više puta u Srbiji i svaki put je ostavio snažan utisak na naš narod koji je bio zadivljen njihovim izvođenjem tradicionalnih srpskih pesama na srpskom jeziku. Ovaj ansambl doprineo je u ogromnoj meri razvoju kulturne saradnje i jačanju prijateljstva između srpskog i ruskog naroda, istakao je predsednik SNP Nenad Popović.

Zato hor „Aleksandrov“, naglasio je on, zaslužuje da mu bude odata najviša počast od strane srpske države i naroda i da po tom ansamblu bude nazvan jedan od centralnih parkova u glavnom gradu Srbije.

Očekujemo da ovu inicijativu podrže sve državne i gradske institucije koje su nadležne za to da ova inicijativa u što kraćem roku bude realizovana, naveo je Popović u saopštenju.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izrazio je ranije danas najdublje saučešće porodicama poginulih članova ruskog hora „Aleksandrov“ i rekao da Ministarstvo predlaže da se, u znak sećanja, park ispred spomenika Caru Nikolaju II Romanovu u Beogradu nazove „Park hora Aleksandrov“.

Izvor: Tanjug