Otvorena izložba Ekspo-Rusija Srbija 2017.

0
Bolnica VITA Novi Sad

U Beogradu je danas otvorena Četvrta međunarodna privredna izložba „Ekspo-Rusija Srbija (Expo Rušia Serbia) 2017“ i Četvrti Beogradski poslovni forum na kome učestvuje oko 200 predstavnika srpskih i ruskih kompanija, ali i drugih zemalja jugoistočne Evrope.

Izložba i poslovni forum traju do 17. marta i tokom ta tri dana biće organizovan veliki broj okruglih stolova, prezentacija ruskih i srpskih kompanija, kao i sastanci učesnika sa predstavnicima ministarstava i bilateralni susreti privrednika.

Dačić: I članice NATO nađu način da izvoze u Rusiju…

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je potrebno resetovati srpsko-ruske ekonomske odnose, ići na kapitalne projekte i povećati međusobnu trgovinsku razmenu.

Dačić je, nakon otvaranja izložbe „Ekspo-Rusija Srbija 2017“, rekao novinarima da je danas imao veoma dobre i konstruktivne razgovore sa prvim zamenikom ministra industrije i trgovine Ruske Federacije Glebom Nikitinim , te da je zaključeno da dve zemlje moraju da budu konkretne, kako bi unapredile spoljnotrgovinsku razmenu, koja je, kako je naglasio ispod mogućnosti .

Izvor: Tanjug