Obeležen Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma

0
Foto: minrzs.gov.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma na Memorijalnom koncertu u Narodnom pozorištu, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obratio se svim prisutnima.

Ministar Zoran Đorđević poručio je sinoć povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma na Memorijalnom koncertu u Narodnom pozorištu, da Srbija veoma drži do antifašističke tradicije srpskog naroda, kao i da neguje svoje multietničko kulturno nasleđe. Republika Srbija veoma drži do antifašističke tradicije srpskog naroda i neguje svoje multietničko kulturno nasleđe.

„U Srbiji danas živi 21 nacionalna etnička zajednica čija je brojnost iznad 2000 pripadnika. Stav Vlade Republike Srbije je da na osetljiva pitanja savremenih etničkih odnosa u Regionu, koja su bremenita ratnim nasleđem i neslaganjima u prošlosti, uvek odgovara jasno izraženom spremnošću na dijalog i rešenja koja će dugoročno biti zadovoljavajuća za sve zainteresovane strane.“

Izvor: Brif.rs

 

POSTAVI ODGOVOR