Novi broj centrale MUP-a od ponedeljka

0
Bolnica VITA Novi Sad

Dosadašnji telefonski broj centrale Ministarstva unutrašnjih poslova se menja i od ponedeljka, novi broj na koji građani mogu da se obrate je 011-274-0000, saopštio je danas MUP.

Kako je precizirano, po pozivanju tog broja, umesto dosadašnjih operatera, posredstvom govornog automata nove telefonske centrale, građanima će biti omogućeno da biranjem jedne od ponuđenih opcija direktno uspostave vezu sa najčešće traženom organizacionom jedinicom MUP-a.

Takođe, postojaće i opcija koja omogućava razgovor sa operaterima, koji će biti angažovani radnim danima 07-20, a subotom 7-14 časova, dok, tokom prvih šest meseci od uvođenja novog sistema, građani koji pozovu dosadašnji broj 011-306-2000 dobijaće obaveštenje o promeni broja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, razvojem novih tehnologija, počinje sa primenom telekomunikacionih sistema zasnovanih na IP protokolu, zbog čega se menja dosadašnji telefonski broj centrale MUP-a, a za realizaciju tog projekta nisu bila potrebna dodatna ulaganja, s obzirom na to da sva neophodna oprema već postoji, stoji u saopštenju.

Izvor: Tanjug