Nagrada Ružica Sokić dodeljena Jeleni Blagojević

0
Bolnica VITA Novi Sad

Dodela Specijalnog priznanja Fondacije Ružice Sokić, talentovanoj i perspektivnoj, mladoj Jeleni Blagojević za doprinos omladinskom pozorišnom stvaralaštvu održana je danas u prostorijama Omladiskog pozorišta Dadov.

U sali Pozorišta „Dadov“, ispunjenoj do poslednjeg mesta, na Dan Fondacije, 14. decembar, Jeleni je nagradu dodelila glumica i predsednica UO Fondacije „Ružice Sokić“ Vesna Stanković.

Publiku je pozdravio i umetnički direktor pozorišta „Dadov“, reditelj Vladan Đurković.

Program je upotpunio i monolog iz tv drame Brane Crnčevića „Devojka sa tri oca“ u kojoj je značajnu ulogu imala Ružica Sokić koji je izvela ovogodišnji laureat Jelena Blagojević.

Jelena Blagojević, rođena je 30.08.2002. godine u Beogradu, član je Omladinskog pozorišta DADOV od prvog razreda osnovne škole i tokom tog perioda učestvovala je u velikom broju predstava: „Garavi sokak“ u režiji Radovana Kneževića (premijera 17.05.2012.), „Slučajevi Lost in Serbia“ (premijera 27.12.2013.) i predstavi “Nasilje” (premijera 20.10.2016.) u režiji Kokana Mladenovića, „Ovo je najstrašniji dan u mom životu” u režiji Vladana Đurkovića, “Krofne ,ljubav i još po nešto” u režiji Tijane Vasić (premijera 30.11.2016.).

Izvor: Tanjug