Er Srbija najbrže rastuća avio kompanija u regionu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Er Srbije je najbrže rastuća avio kompanija u regionu, izjavio je Siniša Mali danas na dvodnevnom Vazduhoplovnom samitu koji se održava u Beogradu.On je naglasi danas , da je Beograd regionalni centar avio industrije.

On je kazao da je zahvaljujući partnerstvu sa Etihadom, nekadašnji JAT, a sada Er Srbija postala najbrže rastuća kompanija u regionu i pokretač srpske privrede.

Prema njegovim rečima, Er Srbija trenutno doprinosi bruto društvenom proizvodu oko 100 miliona dolara, a da se očekuje da to učešće do 2024.godine bude oko 1,8 milijardi dolara.

„Er Srbija je jedna uspešna priča započeta pre tri godine i u kojoj sam lično učestvovao. To je bila ključna prekretnica u razvoju srpske avio industrije. Započeli smo bili nešto što nismo znali kako će završiti, a sada smo najuspešnija kompanija u regionu“, naglasio je Mali potsetivši da je JAT bio kompanija pred stečajem.

On je dodao da su ovakvi događaji , kao što je ovaj Vazduhoplovni samit koji se dva dana održava u Beogradu, veoma značajan za budućnost avio industrije Srbije, jer će na njemu okupljeni stručnjaci razmeniti svoja iskustva.

Izvor: Tanjug