Srbija za nastavak uspešne saradnje sa BiH

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas, na marginama bledskog „Strateškog foruma“ u Sloveniji, sa visokim predstavnikom za BiH Valentinom Inckom, kojem je poručila da Srbija želi da se nastavi plodotvorna saradnja sa tom zemljom.

Brnabić je naglasila da Bosnu i Hercegovinu vidi kao jednu od značajnih ekonomskih partnera Srbije i da je naša zemlja zadovoljna zbog dobre ekonomske saradnje i činjenice da spoljnotrgovinska razmena konstantno raste.

Ona je dodala da saradnja može biti unapređena povećanjem investicija, realizacijom infrastrukturnih projekata i zajedničkim nastupom na trećim tržištima, pre svega kada je reč o namenskoj i građevinskoj industriji, konstatujući da je to u obostranom interesu.

Brnabić i Incko su razgovarali i o situaciji u regionu, saglasivši se sa tim da je za razvoj zapadnog Balkana važna politička stabilnost i učestali dijalog kojim će biti rešavana otvorena pitanja.

Premijerka je dodala i da očekuje dalje intenziviranje političkog dijaloga na svim nivoima sa BiH i da se nada nastavku uzajamne podrške na putu evropskih integracija dveju zemalja.

Izvor: Vlada Srbije