Srbija privukla 2,5 milijardi dolara investicija zahvaljujući reformama

0
Bolnica VITA Novi Sad
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je reforma građevinskih dozvola pokazala da Srbija može da sprovede kompleksne reforme i da u nečemu bude bolja čak i od najrazvijenijih zemalja sveta.

Mihajlović je sinoć, gostujući u emisiji “Oko” na Radio-televiziji Srbije, navela da je naša zemlja u malo kojoj oblasti među prvih deset u svetu, kao što je u prvih deset po izdavanju građevinskih dozvola, gde su iza nje mnogo razvijenije zemlje sveta, poput SAD ili Švajcarske.

Ona je naglasila da lista Svetske banke pokazuje šta privrednici misle o tome kako se u Srbiji posluje, koliko im je vremena potrebno da otvore firmu i dobiju sve dozvole.

To što danas imamo više investicija, znači da su uslovi poslovanja bolji. Srbija je privukla 2,56 milijardi dolara stranih investicija, više nego bilo koja druga zemlja u regionu, naglasila je Mihajlović.

Takođe, kako je dodala, poboljšanje uslova poslovanja vidljivo je i po
broju gradilišta i po tome što broj izdatih građevinskih dozvola raste iz meseca u mesec.

Prema njenim rečima, danas u Srbiji ima 20.000 gradilišta, a pre tri godine bilo ih je 500, što znači da svakog meseca imamo više dozvola ne samo u odnosu na prethodni mesec, već se obaraju rekordi u broju ikada izdatih dozvola.

Ona je napomenula da se danas građevinska dozvola u Beogradu izdaje za šest, a u čitavoj Srbiji za pet dana.

Izvor: Vlada Srbije

POSTAVI ODGOVOR