Srbija će uskoro imati 1.000 kilometara autoputeva

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je otvaranju deonice auto-puta „9. januar“ Laktaši-Drugovići u Republici Srpskoj.

Predsednik je tom prilikom istakao da Srbija i Republika Srpska poseban akcenat stavljaju na jačanje ekonomskog povezivanja, u skladu sa osnovnim načelima Berlinskog procesa.
„Srbija poštuje integritet svih zemalja u regionu, poštuje integritet BiH i veoma voli Republiku Srpsku“, dodao je predsednik Vučić u Laktašima nakon otvaranja deonice auto-puta do Drugovića.

Kako je rekao, drugi put je na otvaranju dela autoputa u Srpskoj, jer svaki kilometar autoputa predstavlja nešto novo i važno i u RS i u BiH i važan je za svakog građanina Srpske.
„Svaki kilometar autoputa je osvajanje nove civilizacije. Putevi spajaju nas, ali i sve druge narode u BiH i oko nas“, istakao je predsednik.
Navodeći da u RS sa ponosom govore da ćete do kraja godine imati 100 kilometara autoputa, Vučić je istakao da će Srbija uskoro, do kraja ove i početkom sledeće godine imati 1.000 kilometara autoputa i da će po tome biti prva u regionu.
„A zaostajali smo za Hrvatskom gotovo dvostruko…“, rekao je Vučić i dodao da je to rezultat vrednog rada i ispunjenih zadataka i ciljeva.
Radimo odlično, ne teoretišemo, ne busamo se u prsa, ali radimo konkretne stvari za ljude u Srbiji i za ljude u Srpskoj, rekao je Vučić dodajući da, kada je potrebno srca ljudi iz Srpske uvek su uz one iz Srbije i da je to i u Srbiji, koja će uvek pomoći kada treba Republici Srpskoj.
Vučić je dodao da želimo da imamo dobre odnose i sa Bošnjacima, Hrvatima, da poštujemo BiH, ali i poručio da koliko u Srpskoj vole Srbiju tako isto narod u Srbiji voli RS.
On je dodao da je Srbija pomogla više nego prethodnih godina, a pomagaće i dalje i više jer je Srbija prošla kroz teške reforme koje su dale rezultate i može da pomogne i Srpskoj i BiH i svima kojima je pomoć potrebna i koji je traže.
Kako je naveo, dogovoreno je da Srbija pomogne i opštinama u BiH u kojima pretežno žive Srbi, poput Glamoča, Drvara, Grahova, te obećao da će Srbija dovesti autoput do granice i brže nego što se očekuje.
„Poštujemo integritet BiH, ali volimo RS i nikada to nismo krili i nećemo da krijemo“ rekao je predsednik Srbije.
On je čestitao rukovodstvu i građanima RS na novoj deonici puta, rekavši da su putevi i mostovi najvažniji, jer spajaju ljude i donose poslove za mlade, da mladi ostaju ovde.
„Zato ćemo da sačuvamo rodnu grudu. Bez puteva neće biti posla, radnih mesta niti žiovta na ognjištima koje su na ostavili očevi i dedovi“, poručio je Vučić.
Gledamo da održimo što bolje odnose u regionu
Poseta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji izuzetno je značajna i očekujem da se odnosi između dve zemlje, pre svega ekonomski, razvijaju u dobrom smeru, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandara Vučić.

Izvor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR